Program

Anmälan till våra aktiviteter är bindande och ska som regel betalas i förväg. Många aktiviteter är subventionerade för våra medlemmar. Kom ihåg att ange om du är överkänslig mot någon mat. Om du får för förhinder måste du avanmäla dig senast 7 dagar innan aktiviteten om inte annat anges, annars får du betala för aktiviteten även om du inte kommer. Det beror på att föreningen annars får stå för hela kostnaden. Astma- och Allergiföreningen betalar inte tillbaka anmälningsavgiften om du uteblir från aktiviteten.

Föreningens grupper

Vattengympa

Med start, torsdagen 20 september 2018, obsuppeåll den 1 november, så sätter höstens vattengymnastik i den varma bassängen på Vattnets hus i gång. Vi har två grupper som leds av Rebecka Miklosova.
Grupp 1 mellan klockan: 17.00 - 18.00 och
Grupp 2 mellan klockan 18.00 - 19.00
Maxantal: 16 personer per grupp.
Kostnad: 300 kronor för 10 gånger.
Hör av dig till oss på angelholm@astmaoallergiforening.se eller till Ann Margret Andersson på 073- 82 17 018 om du vill vara med. 

Måndagsgruppen

Varje måndag, med start den 20 augusti 2018, mellan kl: 13.00-17.00 så ses vi på Torgträffen.
Vi umgås och dricker kaffe, har läsecirkel, spelar kort och har som vanligt trevligt i vår samtalsgrupp. Deltagande i måndagsgruppen kostar 20 kronor per gång,  pengar som vi spar till slutet av terminen då vi gör en gemensam utflykt.
 

Qi-Gong

Onsdager, med start den 12 september 2018, mellan kl: 10.00 - 11.00, så  startar qi-gongen på Torgträffen med Sylvia Månsson som ledare. Kostnad: 150 kr för 10 gånger.

Söndagscafé

Välkommen till vårt söndagscafé på Torgträfffen som startar den 2 september 2018.
Vi träffas över en kopp kaffe och god kaka på söndagseftermiddagen mellan kl: 14 - 16.
Kom när du vill och stanna hela tiden eller bara en stund. Vi har inget program utan du är välkommen att ta en fika och prata om allt mellan himmel och jord tillsammans med andra medlemmar.
Självkostnadspris 20 kronor för kaffe och kaka.

familjestödsgrupp

För föräldrar till barn med allergi, astma eller annan överkänslighet kan vardagen ibland kännas övermäktig. Att alltid behöva ligga steget före och aktivt uppmärksamma omgivningen på barnets osynliga funktionsnedsättning kan vara väldigt psykiskt påfrestande. Man kan få höra att man är gnällig, besvärlig och överbeskyddande.

Då kan det vara ett stort stöd att träffa andra föräldrar i samma situation – och delta i en grupp där man fritt kan diskutera erfarenheter, erbjuda varandra stöd och utbyta kunskap.

Vi planerar att starta en familjestödsgrupp i Ängelholm eller tillsammans med lokalföreningarna i Helsingborg och Höganäs. I gruppen kommer vi överens om dag och tid som passar att träffas.

Välkommen att höra av dig om du vill delta. Du kan ha barn som nyligen fått diagnos eller haft det länge. I gruppen tar vi tillvara på varandras erfarenheter.

Intresserad? Hör av dig till Pernilla på angelholm@astmaoallergiforening.se eller 0706-31 44 98 (efter kl 17, lämna meddelande om jag inte svarar)