Program

Anmälan till våra aktiviteter är bindande och ska som regel betalas i förväg. Kom ihåg att ange om du är överkänslig mot någon mat. Om du får för förhinder måste du avanmäla dig senast 7 dagar innan aktiviteten om inte annat anges, annars får du betala för aktiviteten även om du inte kommer. Det beror på att föreningen annars får stå för hela kostnaden. Astma- och Allergiföreningen betalar inte tillbaka anmälningsavgiften om du uteblir från aktiviteten.

Föreningens grupper

Vattengympa

På torsdagar mellan kl 18.00-19.00 har vi bad med vattengympa i den varma bassängen på Vatnnets hus. Vattengympan börjar den 21 september och Jasmine Jacobsen är ledare. Maxantal: 16 personer Kostnad: 300 kronor för höstens 10 gånger.

Måndagsgruppen

Vi träffas varje måndag mellan kl 13.00-17.00 på Torgträffen. Vi umgås och dricker kaffe, har läsecirkel, spelar kort och har som vanligt trevligt i vår samtalsgrupp. Vi lägger 20 kronor för kaffe och kaka. Pengarna sparar vi till slutet av terminen då vi gör en utflykt tillsammans.
Måndagsgruppen börjar igen måndagen den 21 augusti.
 

Qi-Gong

Qi-Gong-cirkeln fortsätter på onsdagar med Sylvia Månsson som ledare. Vi ses på Torgträffen kl 10.00 den 20 september. Kostnad: 150 kr för höstens 10 gånger (onsdagar kl 10.00-11.00).

Söndagscafé

Välkommen till vårt söndagscafé för dig som vill träffas över en kopp kaffe på söndags-
eftermiddagen. Vi möts på Torgträffen på söndagar mellan klockan 14.00-17.00. Kom när du vill och stanna hela tiden eller bara en stund. Vi har inget program utan du är välkommen att ta en fika och prata om allt mellan himmel och jord tillsammans med andra
medlemmar. Självkostnadspris 20 kronor för kaffe och kaka.
Söndagscaféet börjar igen söndagen den 10 september.

familjestödsgrupp

För föräldrar till barn med allergi, astma eller annan överkänslighet kan vardagen ofta kännas en övermäktig. Att alltid behöva ligga steget före och aktivt uppmärksamma omgivningen på ens barns osynliga funktionsnedsättning kan vara väldigt psykiskt påfrestande. Man kan få höra att man är gnällig, besvärlig och överbeskyddande.

Då kan det vara ett stort stöd att träffa andra föräldrar i samma situation – och delta i en grupp där man fritt kan diskutera erfarenheter, erbjuda varandra stöd och utbyta kunskap.

Under hösten 2017 kommer vi att starta familjestödsgrupper tillsammans med lokalföreningarna i Helsingborg och Höganäs. I gruppen kommer vi överens om dag och tid som passar att träffas.

Välkommen att höra av dig om du vill delta. Du kan ha barn som nyligen fått diagnos eller haft det länge. I gruppen tar vi tillvara på varandras erfarenheter.

Intresserad? Hör av dig till Pernilla på angelholm@astmaoallergiforening.se eller 0706-31 44 98 (efter kl 17, lämna meddelande om jag inte svarar)