Barnallergiåret i Ängelholm

Den 20 november 2014 avslutades Barnallergiåret, men i Ängelholm fortsätter vi att arbeta för att förbättra situationen och förbättra förståelsen för barn och unga med astma och allergi.

För att uppmärksamma Barnallergiåret genomförde föreningen ett antal aktiviteter. Vecka 8 arrangerade vi en skidresa för våra barnfamiljer till Åre. Den 11 maj anordnade vi en lekdag i Örjaparken i Strövelstorp med underhållning och spännande lekar. Föreningen har också in pengar till Barnallergifonden vid våra aktiviteterer. Vi fick in 21 000 kr och nådde vårt mål

Insamling till Barnallergifonden

Vi i Astma- och Allergiföreningen i Ängelholm har valt att samla in pengar till Barnallergifonden under Barnallergiåret och vi har som mål att samla in 21 000 kr. Under våra olika aktiviteter samlar vi in pengar genom bland annat lotterier, försäljning och insamlingsbössor.
  • Allsångskvällmed lotteri gav 1 000 kr
  • Luciafirandet med lotteri och insamlingsbössor gav 2 100 kr
  • Årsmöte med lotteri och insamlingsbössor gav 1 752 kr
  • Loppisen gav 10 663 kr
  • Lekdag i Örjaparken gav 2 621
  • Lotteri 2 000 kr
  • Föreningen 864 kr
Totalt har föreningens medlemmar hittills bidragit med 21 000 kr

Lekdag med fullt ös i regnet

Trots att regnet öste ned var det fullt fart på Astma- och allergiföreningens lekdag i Örjaparken i helgen. Här kunde man gå på styltor, kasta bollar, gå tipsrunda, spela spel, fiska i fiskedamm, blåsa såpbubblor och mycket mer.

Gruppen Tuta & Kör piggade upp med sånger och lekar som ”Hoppa hopprep” och ”Jag är en gräshoppa”. Alla bjöds på fika och grillad korv och fick provsmaka allergivänliga produkter. Sedan trollband trollkarlen Jozima med spännande tricks och bus. Allt var gratis för besökarna och man kunde passa på att ställa frågor om astma och allergi.

– Det är roligt att kunna bjuda på en dag full av glädje och lek. Vi har jobbat mycket med att få in sponsorer. Tack vare dem och hårt arbete av våra medlemmar kunde vi genomföra dagen, säger kassören Lilly Johnsson.

Lekdagen är en del i arbetet för att uppmärksamma Astma- och allergiförbundets barnallergiår och den som ville kunde skänka en slant till förbundets barnallergifond.

– Sammanlagt fick vi in 2 621 kronor. Dessutom fick vi 21 nya medlemmar så vi är riktigt nöjda, säger föreningens ordförande Ann-Margret Andersson.

Rekordloppis gav allt till barnallergifond

Årets loppis med Astma- och allergiföreningen i Ängelholm slog rekord, både i pengar och besökare.

– Vi fick in hela 10 663 kronor som vi skänker direkt till Barnallergifonden för att uppmärksamma barnallergiåret, säger ordförande Ann-Margret Andersson.

De senaste åren har föreningens loppis hållits på Torgträffen, vilket är en föreningslokal för sjutton olika organisationer.

Hela vintern har föreningens medlemmar och andra intresserade kunnat lämna in allt från böcker och husgeråd till tyger och kläder. Tack vare det fina vädret och många som hjälpt till att berätta om loppisen, kom många och fyndade bland prylarna.

Det mesta av det som inte såldes skänktes vidare till en klädinsamling och till en annan förening som håller loppis senare i år.

– Vi behöll några saker som vi använder vid vår lekdag söndagen den 11 maj. Då kan alla som vill komma till Örjaparken i Strövelstorp för att leka och ha roligt tillsammans med oss, säger Emma Larsson som ansvarar för föreningens barn- och ungdomsverksamhet.

Våra sponsorer

Stort tack till föreningens sponsorer som på olika sätt bidragit för att göra Barnallergiåret i Ängelholm bättre.