bilder från våra aktiviteter

Klicka på bilderna för att se dem i helhet.
På vår facebook-sida hittar du fler bilder från våra aktiviteter.

bilder från 2019

Vi välkomnar, gamla liksom nya medlemmar, till ett nytt 2019 med nya trevliga gemensamma träffar.

Mingelsöndag 190825

Denna soliga söndagseftermiddag så välkomnades 32 medlemmar (några nya och många "gamla") på en gemensam mingelträff. Information gavs inför höstens aktiviteter och såklart så delade vi sommarens minnen med varandra. Fotografen fick inga bra bilder, därför får ni "bara" ta del av mingelmaten 

utfärd till örkelljunga och markaryd med måndagsgruppen 29 maj

Chauffören Bengt från Starbussar tog ut oss på en fin eftermiddagstur med destination Örkelljunga och Markaryd. Prästen Gösta Imberg tog oss på en historik, intressant resa om kyrkan i Örkelljunga, från tidiga 1200-talet till dags data. Vi tog oss vidare norrut mot Gräddhyllan i Markaryd där det bjöds på goda räksmörgåsar och gott kaffe. Beröm till stället då de hade anpassat maten till de som var allergiska mot gluten och laktos.

Österlen och brösarpsbackar 11 maj

Kunde inte bli en bättre utflyktsdag till Österlen med ett 43 medlemmar (chaufför och guide inkluderade). 
Med tanke på det ruskiga väder som varit, så visade sig solen verkligen från sin bästa sida. 
Starbussars chaufför Bengt och guide Per-Arne tog oss från Ängelholm genom ett grönskande Skåne till Österlen. 
Vi fick intressanta guidade turer både på Övedskloster av Eva Ramel och på Gunilla Mann`s atelje av Christina.
Per-Arne som guidat oss förr, hade många berättelser som han roade oss med på färden. Frukost på Sjöbo Gästgivargård, Äggakaka och fläsk på Brösarps Gästgivaregård och eftermiddagsfika på Kaffestugan Annorlunda såg till att vi inte behövde svälta....

Årsmöte på torgträffen 26 februari

Igår var det föreningens 56:e årsmöte, Ola Carlsson, (kommunfullmäktiges 1:e vice ordförande) höll i klubban på vårt möte.
Vi avtackade  Lilly Johnsson, Sonia Persson och Sylvia Månsson efter deras mångåriga styrelseengagemang.
Vi välkomnade 3 nya till styrelsen.
Lennart Johnsson, kassör 
Kristina Göthberg, sekreterare
Christel Ericsson, ledamot
Vi välkomnade även Greger Olsson som vår nya revisor.
Vissångerskan Maria Jönsson sjöng och berättade anekdoter om visorna hon framförde.
Som traditionell avslutning blev det lottdragning med fina vinster,

bilder från 2018

Lussefika på torgträffen den 15 december

Det blev en trevlig em med mycket skratt och prat. Det bjöds på lussefika, ☕, lottförsäljning och (spontan) allsång   eftersom vårt luciatåg blev inställt pga sjukdom ..

avslutning söndagskaféet på Torgträffen 9 december

Vi blev många "snackesamma" medlemmar som slöt upp på säsongens sista trevliga söndagscafė. 
För att fira lite extra så bjöds det på tre fina, goda små smörgåstårtor till var och en . Lax, räkor och rostbiff är ju inte helt fel .

Julmat på Carl Fredrik Skälderviken 2 december

Första advent och första ljuset tänds, vad passar då inte bättre med god julmat tillsammans med närmre 40 av våra medlemmar . Med ett axplock av bilder så sänder vi julhälsningar till er alla .

Jul på liseberg med länet i skåne 24 november

Med dessa vackra bilder, tagna bla av MattiasThilfalk, en av våra medlemmar, så vill vi tacka länet i skåne som anordnade denna trevliga Lisebergsresa för oss medlemmar.

julutfärd lilla böslid 16 november

Tänk vad en vacker solig dag gör att en utflykt blir ännu trevligare. Ett uppskattat återbesök på julmarknaden i Lilla Böslid. Det bjöds på kaffe och nygräddade våfflor efter shopping av tomtar, ostar och mycket mer.

Bowling 3 november

En eftermiddag fylld av poängjakt .. och tävlingsanda  Vem fick flest strike och spärr? Spelar inte så stor roll .. Vi kämpade tappert för att sedan avnjuta en god taco buffé 

sjöbo kaffestuga, kivik, ingelstads kalkon, trästället i skyrup 2 oktober

Åter en fin utflykt med förening .
Vår trevliga chaufför/guide, Uffe från Starbussar, rattade runt oss, 28 medlemmar, på denna fina heldagsutflykt via småvägarna genom höstliga Skåne. 
Nästan vid varje ort vi passerade så hade Uffe något trevligt/roligt  att berätta. 
Sjöbo kaffestuga, Kivik, Ingelstadskalkon och Trästället i Skyrup var våra huvudstopp.
Årets äpple tavla föreställer Stenshuvud/Hanöbukten och har fått namnet "Hjärtat i äppelriket" 
Skapad av Emma Karp Lundström och är gjord av 12 olika äpplesorter, 40 000 äpplen och den är 108 kvm stor .
Mätta och belåtna med allt gott som bjöds, och allt vi såg så klart, så får vi nu visa lite axplock från resan

Föreläsning astma och allergi hos barn och ungdomar 18 september

Tack till allergiläkaren Hampus Kiotseridis och allergikonsulten Therese Sterner som höll en uppskattad föreläsning om astma och allergi hos barn och ungdomar. 
Föreläsningen vände sig främst till personal inom Ängelholms skolor, men var även öppen för allmänheten. Förutom fakta och information om senaste forskningen fick vi många tips och idéer om hur vi tillsammans kan göra så att det blir bättre för barn och ungdomar.  

mångfaldskarnevalen i ängelholm 1 september

Vår förening, liksom många andra, gick med i mångfaldskarnevalen i Ängelholm .. Underhållningen på Stortorget blev en fin gemenskap människor emellan .

Mingel på torgtfäffen 26 augusti

Trevligt att så många slöt upp till vårt mingel på föreningen. Verkade vara uppskattad av gästerna . Efter lite gott i magen så informerade vår ordförande om höstens alla kommande aktiviteter.

Skåne läns resa till rostock 6 - 9 augusti

Den 6 - 9 augusti så anordnade Astma och allergiföreningen i Skåne län en rekreationsresa till Rostock,Tyskland. 
Vår medlem Siv Jönsson delar med sig av sina bilder från den trevliga resan. 
Bilder bl a från Steintor, Marienkirche, den underbara stranden där det kostar att bada, men man kan beskåda den och de fina "solstolarna" från bryggan Ostseebad WUSTROW. Även ett besök på Karls Erlebnis-Dorf "jordgubbsparadiset" i Tyskland (text från internet "En blandning av Bondens marknad, Skara sommarland och Ullared") + många fler sevärdheter. Tack Siv för bilderna 

Restaurangbesök på hummerhuset i ängelholm 26 juni

 Här kommer några bilder från vårens restaurangbesök. Detta år bjöds det på god mat på Hummerhuset i Ängelholm. Har fått mig berättat att det var en trevlig kväll bland glada vänner.

Vårutflykt till Össjö kyrka, Yllefabriken i klippan, café Systrarna i gränden
18 maj

Sköna 18:e Maj 2018, välkomnade oss med stor sol på vår Vårutflykt . 
Eva Thorén guidade tog oss på en historisk resa från forntiden in i framtiden. Från portalen i väster till Koret i öster där det fyrkantiga dopfunt står (tillverkat av Mörrarpsmästaren), båda i sandsten, som härstammar från 1100- talet. De två gravstenarna med dess fina budskap och berättelser de gavs. Korets blåa färg som återskapats och tyger från Rom som syddes upp av nunnor i Danmark och lillklockan daterat 1506.
Bussen tog oss vidare till Yllefabriken i Klippan där vi fick intressant information och berättelse från när fabriken grundades 1879 till nutid. Ord från deras sida "Vår filosofi är att kombinera svensk design med vår långa tradition av textilt kunnande." Så klart så gick många av oss hem med fina textiler i våra påsar. 
Sist men inte minst så blev det go´fika på "Systrarna i gränden" och tack till Starbussar som tar oss runt på våra olika utfärder.

söndagscafé en solig vårdag på torgträffen 22 april

Ikea museet i älmhult 21 april

En uppskattad heldagsutflykt till Älmhult och IKEA´s första varuhus som öppnade upp sina portar 1958. När ett nytt större varuhus byggdes så återskapades ursprungsbyggnaden till ett väl sevärt museum. Man får uppleva årtionde av nostalgi gällande inredning av våra hem. Citat tagit ur broschyren: " ...tar dig med från starten hemma på Ingvar Kamprads gård i Agunnaryd, till det första varuhuset i Älmhult och vidare ut i världen". Två av bilderna är upp och ned ...och så ska de vara, inredningen hänge i taket. 
Lunch och shopping på varuhuset hann vi också med.

provsmak av italien på torgträffen 20 mars

"Tema Italien - ost och vinprovning" stod på agendan denna dag. 
Ett 40 tal medlemmar dök upp på denna smak- och informationsrika "resa" till Italien som leddes av 
Johan från Ostbutiken (www.ostbutiken.com), som delade med sig av sina kunskaper om alla dess sorter som bjöds .
Det dukades upp otroligt många goda sorter. Milda till starka, färskostar till hårdostar som var gjorda av mjölken från får, get eller ko och vissa sorter tillsatta med olika smaker, bla tryffel.
"Burrata, La Tur, Tallegio, Pecorino Sardo, Parmegiano Reggiano, Moliterno Tartufo, Ubriaco - Birra Rossi, Toma Blue, Basajo" är namnen på alla ostar.
Det kallskurna: Prosciutto di Parma, Breasola / Coppa Antico, Salami. 
Det vita-, röda- och dessert vinet som han rekommenderade och bjöd på till de olika delikatesserna, passade ypperligt till. 

Årsmöte med madaroarna 27 februari

Tack till alla våra medlemmar som kom till vårt årsmöte där Madaroarna bjöd på många goa skratt efter att vi avtackade Pernilla efter tre år som ordförande och där Ann Margret valdes som tillförordnad ordförande på ett år. Vi fick även tre nya styrelseledamöter: Lotta Johansson, Karin Malmros och Sylvia Månsson. Karin och Sylvia har varit med tidigare i styrelsen och Lotta är helt ny - välkomna alla tre! Sedan var det dags för lotterier... och "mad"...

SKIDRESA ÅRE 17 - 24 februari

En solig och fin gemensam vintervecka där det blev många åk i de fina backarna. Grillkväll, badkväll och föreläsning stod också på agendan.

Nyårsrevy och gott på Torgträffen 20 januari

Det var ett stort gäng från föreningen som möttes upp på Revyteatern i Ängelholm.
Det bjöds på en fartfylld, humoristisk  nyårsrevy. 
Fin sång och dans varvades med massor av roliga sketcher. 
Laddade med kaffe och godbit i pausen, fick skrattmusklerna åter ta vid i andra akten. 
Torgträffen tog sedan emot med en god landgång i trevlig samvaro 

bilder från 2017

lilla böslid julmarknad 17 november

Redan i november fick måndagsgruppen en försmak av julen när vi var på utflykt till julmarknaden i Lilla Böslid. I november varje år samlas runt 100 utställare för att ge besökarna en känsla av en gammaldags halländsk julmarknad. Det var mycket att både se och smaka och det blev många rundor på marknaden med goda och fina inköp. Vi hann med både fika och underhållning också. En riktigt härlig julstämning med andra ord!

sjöbo kaffestuga, svaneholmsslott och ottsjökocken 12 maj

En solig majdag åkte en hel busslast på en rundresa i Skåne. Här kommer Karins bilder och berättelse från den härliga dagen:
"Starbussar tog oss genom ett vårlikt Skåne ner till vårt första stopp som var Sjöbo kaffestuga där det bjöds på god frukost.
Vidare på vår färd, där gula rapsfält, spirande grönska och tankar på Edvard Perssons låt: "Jag är en liten gåsapåg från Skåne...".. tog oss längre söderöver....
Gåsen med pågen tog emot oss på infarten mot Svaneholms slott, ett av alla de 200 slott som finns i Skåne.
Slottets historia berättades och många fina föremål och kreationer fick vi se. 
Trötta ben fick vila när bussen tog oss vidare....Åter en sång klingade till.... "Jag har bott vid en landsväg...." . 
Nära Snogeholm, finns Lönnkrogen, en krog mitt ute bland grönskande fält, gårdar och herresäten. 
Ottsjökocken, Lars-Göran Larsson, hade lagat till många goda maträtter som vi alla åt med god aptit och genom sin "matshow" så fick vi många skratt.....
Mätta, belåtna och med smilbanden långt uppe vid öronen, for vi åter genom vårt fina Skåneland tillbaka mot Ängelholm.""

modevisning 25 april

En trevlig kväll då vi hade visning av kläder från Seniorshoppen på Rebbelberga församlingshem. Tre av våra medlemmar agerade modeller och gjorde ett utmärkt jobb för att visa upp ett axplock av kläderna. Det bjöds på snittar, cider och därefter kaffe med lite sött därtill. Sedan var det dags att shoppa loss för alla intresserade .

95 års kalas på Torgträffen 23 april

Det blev fest på vårt söndagscafé när vi firade inte mindre än tre 95-åringar samtidigt!
Melbon, Gullan och Anna-Brita har alla tre har varit medlemmar i många år och det är så roligt att ha så aktiva medlemmar. Stort grattis önskar vi alla i Astma- och Allergiföreningen!!

bilder från 2016

Skarhultsslott 27 maj

Måndagsgruppen på utfärd i vårt vackra Skåne. Vi har under våren läst boken ”Den dolda kvinnokraften” som är skriven av Skarhults slottsfru Alexandra von Schwerin. När vi kom till slottet blev vi väl mottagna av slottsfrun och hennes duktiga personal och blev guidade runt på slottets utställningar. I källaren på Skarhults slott serverades en god lunch och därefter besökte vi Skarhults kyrka. Vår utfärd avslutades med ett besök vid Trollsjön i Eslöv, där vi fick gott kaffe och frasiga våfflor. 

axplock från tidigare år

Pulkaåkning och promenad vid Hålehall

Julpyssel med Unga Allergiker

Fisketur

Lekdag

Påskbuffé

Skidresa 2014

50-årsjubilemum

Sommarlägret i Slättsjö

Vi sprang för Min stora Dag

Restaurangbesök i Hembygdsparken

Västersjön

Grillning i Magnarp

Luciafirande

Loppis

Ullared