bilder från våra aktiviteter

Klicka på bilderna för att se dem i helhet.
På vår facebook-sida hittar du fler bilder från våra aktiviteter.

bilder från 2019

julfest på torgträffen 14 december 2019.

Bengt Åke Bengtsson från Heagården kan verkligen fånga lyssnare med fina berättelser kring julens alla traditioner.
Vi sjöng alla tillsammans in julen innan ordlek  och lottdragning satte igång 

julutfärd till Hässleholm med måndagsgruppen 22 november 2019

Vad passar inte bättre denna regniga höstdag än att åka på julmarknad till Hässleholmsgården.
Vi möttes upp i dörren av två "hembygdsdamer", de bar på södra Åsbo och östra Göinge dräkterna.
Tomtar, troll och såklart allt annat som hör julen till fanns ju såklart, plus att det blev provsmakning av många godsaker... så ni kan förstå att vi fick med oss lite hem.
Vi åker ju aldrig hungriga hem efter våra utfärder, så det blev ett besök på café Bjärnors, Det bjöds på kaffe, julsmörgås och ett "litet" vaniljhjärta till det. Mätta och belåtna så körde Åsa från Starbussar oss hem till Ängelholm genom ett regnigt landskap.

musikfrågesportkväll 20 november 2019

Åter en trevlig kväll med några av våra medlemmar och "våra" återkommande duktiga musiker: Torbjörn och Karl-Otto.
Vi inledde kvällen med ett klurigt musikquiz, (med lite fusk så klarade alla sig).
Högvinsterna gick till Lennart, Ingegärd och Inga-Britt... men vi övriga fick ett litet gott tröstpris. Grattis till alla.
En god laxsmörgås och lite pepparkakor (så vi alla blev extra snälla) fick vi njuta av innan musikunderhållningen fortsatte.
Önskelåtar och deras egna repertoar spelades upp innan vi avslutade med allsång.

Länets skånedag i Lund 17 november 2019

Idag möttes vi upp i Lund, representanter från länets olika föreningar: Malmö, Landskrona, Hässleholm och Ängelholm.
Vi fick ta del av en mycket intressant föreläsningen av Terese Sterner, Allergikonsulenten i, Skåne.
Terese började med att berätta om skillnaden mellan Allergi och överkänslighet, hur man säkerställer specifika allergier. Det botaniska släktskapet i jämförelse med korsallergier, Födoämnesöverkänslighet (bilden på äpplet) Det togs även upp att allergier ökar i västvärlden... och mycket mer matnyttig information.
Efter att njutit av den goda och stora lunchbuffén och nya krafter så var det dags igen för nya tag.
Vi fick nu stifta bekantskap med förbundets nya generalsekreterare Kristina Ljungros. En verkligen brinnande eldsjäl med bland annat mycket kunskaper och erfarenheter inom föreningslivet. Arbetat både internationellt, lokalt, nationellt.. och mycket mer.
Kristina lyfte många frågor och svar gällande samarbetet mellan förbundet, länet och föreningarna på lokal nivå och satsningen på att göra oss mer sedda runt om i landet..
Sedan kommer vi att ha en ny loggotype som kommer vara likadan i de nordiska länderna.

Allergisäkra äventyr på Hålehall, Förslöv 16 november 2019

Två från vår förening och fem från Ängelholms- , Höganäs- och Helsingborgs friluftsfrämjandet, trotsade väder och vind när vi fick denna möjlighet att lyssna till Friluftsfrämjandets erfarne ledare, Adrian Clarke, ett samarbete med astma och allergi förbundet. Han gav oss tips och råd inför ett allergisäkert friluftsliv så vi kunde elda allergivänligt. Praktisk och teoretisk information hur man tillagar allergivänlig mat, hur viktigt det är att alla verktyg markeras så ENDAST de används vid tillagning och hantering av specialkost... Nu vet vi hur vi klyver ved och startar eld på många sätt.... och hur gott det smakar med stekt vanlij äpplekaka.... mmmmm.... (Vi fick vars en fin liten kokbok med goda allergivänliga friluftsrecept)

Utfärd till långa längan i bjärred, turning torso, Anderslövs Gästis, chokladmuseét i malmö och skäralids restaurang 21 september 2019.

Denna fina soliga höstdag så tog de trevliga grabbarna, Joakim "chaufför" och Per-Arne "guide", från Starbussar ut oss, 40 glada medlemmar, på en färd söderöver.
Lite god frukost intogs på Långa Längan i Bjärred innan vi styrde kosan mot Turning Torso där vi fick en guidad visning av Joe som berättade en hissnande historik om den 190 meter höga skyskrapan.
Åter på fast mark så var det dags för lunch på Anderslövs Gästis. Fläskfilé, bearnaissås och krämig potatisgratäng stod på menyn som alla intog med god aptit
Choklad museet i Malmö med dess 120 års historik var ett trevligt inslag efter lunchen. Där blev det även lite inköp av godsaker, som både var nötfritt och många av produkterna också laktos och glutenfria.
Den plats som fanns kvar i magen sparade vi till Skäralid restaurang där vi åt smarrig äpplekaka och vaniljsås och njöt av den fina natur som omringade oss.
Vi tackar alla medlemmar som följde med oss på denna tur .

Mingelsöndag 25 augusti 2019

Denna soliga söndagseftermiddag så välkomnades 32 medlemmar (några nya och många "gamla") på en gemensam mingelträff. Information gavs inför höstens aktiviteter och såklart så delade vi sommarens minnen med varandra. Fotografen fick inga bra bilder, därför får ni "bara" ta del av mingelmaten 

utfärd till örkelljunga och markaryd med måndagsgruppen 29 maj 2019

Chauffören Bengt från Starbussar tog ut oss på en fin eftermiddagstur med destination Örkelljunga och Markaryd. Prästen Gösta Imberg tog oss på en historik, intressant resa om kyrkan i Örkelljunga, från tidiga 1200-talet till dags data. Vi tog oss vidare norrut mot Gräddhyllan i Markaryd där det bjöds på goda räksmörgåsar och gott kaffe. Beröm till stället då de hade anpassat maten till de som var allergiska mot gluten och laktos.

Österlen och brösarpsbackar 11 maj 2019

Kunde inte bli en bättre utflyktsdag till Österlen med ett 43 medlemmar (chaufför och guide inkluderade). 
Med tanke på det ruskiga väder som varit, så visade sig solen verkligen från sin bästa sida. 
Starbussars chaufför Bengt och guide Per-Arne tog oss från Ängelholm genom ett grönskande Skåne till Österlen. 
Vi fick intressanta guidade turer både på Övedskloster av Eva Ramel och på Gunilla Mann`s atelje av Christina.
Per-Arne som guidat oss förr, hade många berättelser som han roade oss med på färden. Frukost på Sjöbo Gästgivargård, Äggakaka och fläsk på Brösarps Gästgivaregård och eftermiddagsfika på Kaffestugan Annorlunda såg till att vi inte behövde svälta....

Årsmöte på torgträffen 26 februari 2019

Igår var det föreningens 56:e årsmöte, Ola Carlsson, (kommunfullmäktiges 1:e vice ordförande) höll i klubban på vårt möte.
Vi avtackade  Lilly Johnsson, Sonia Persson och Sylvia Månsson efter deras mångåriga styrelseengagemang.
Vi välkomnade 3 nya till styrelsen.
Lennart Johnsson, kassör 
Kristina Göthberg, sekreterare
Christel Ericsson, ledamot
Vi välkomnade även Greger Olsson som vår nya revisor.
Vissångerskan Maria Jönsson sjöng och berättade anekdoter om visorna hon framförde.
Som traditionell avslutning blev det lottdragning med fina vinster,