bilder från 2016

Ellinge slott 16 september 2016

En solig fredag i september gjorde vi en utfärd till Eslöv med guide och busschaufför som delade med sig av sina resekunskaper.
Ellinge slott med dess destilleri blev vårt första stopp där slottsherren, Mikael Wethje, stod för rundvisningen och berättade en intressant släkthistoria för oss.
Inredningen fick också göra sin röst hörd.."skrattstolen", jakttapet från 1812, en bok från 1588 och så klart mycket mer.
Sen fick vi även lärdomar hur det gick till att göra vodka..Vilken process!
På den anrika restaurangen Sten Stenssons Sten bjöds det på god lunch innan det bar iväg på nostalgitripp på Leksaksmuseet....vi har nog aldrig sett så många leksaker tidigare...
Sedan blev det en fin promenad i parken innan vi njöt i solen/skuggan med en god kopp kaffe och gott därtill på Borgarstugan, Trollenäs slott.
Denna gång hade vi även hörseltolkar med så att alla i resesällskapet kunde få ta del av all information som gavs.

Skarhultsslott 27 maj 2016

Måndagsgruppen på utfärd i vårt vackra Skåne. Vi har under våren läst boken ”Den dolda kvinnokraften” som är skriven av Skarhults slottsfru Alexandra von Schwerin. När vi kom till slottet blev vi väl mottagna av slottsfrun och hennes duktiga personal och blev guidade runt på slottets utställningar. I källaren på Skarhults slott serverades en god lunch och därefter besökte vi Skarhults kyrka. Vår utfärd avslutades med ett besök vid Trollsjön i Eslöv, där vi fick gott kaffe och frasiga våfflor.