bilder från 2017

lilla böslid julmarknad 17 november 2017

Redan i november fick måndagsgruppen en försmak av julen när vi var på utflykt till julmarknaden i Lilla Böslid. I november varje år samlas runt 100 utställare för att ge besökarna en känsla av en gammaldags halländsk julmarknad. Det var mycket att både se och smaka och det blev många rundor på marknaden med goda och fina inköp. Vi hann med både fika och underhållning också. En riktigt härlig julstämning med andra ord!

sjöbo kaffestuga, svaneholmsslott och ottsjökocken 12 maj 2017

En solig majdag åkte en hel busslast på en rundresa i Skåne. Här kommer Karins bilder och berättelse från den härliga dagen:
"Starbussar tog oss genom ett vårlikt Skåne ner till vårt första stopp som var Sjöbo kaffestuga där det bjöds på god frukost.
Vidare på vår färd, där gula rapsfält, spirande grönska och tankar på Edvard Perssons låt: "Jag är en liten gåsapåg från Skåne...".. tog oss längre söderöver....
Gåsen med pågen tog emot oss på infarten mot Svaneholms slott, ett av alla de 200 slott som finns i Skåne.
Slottets historia berättades och många fina föremål och kreationer fick vi se. 
Trötta ben fick vila när bussen tog oss vidare....Åter en sång klingade till.... "Jag har bott vid en landsväg...." . 
Nära Snogeholm, finns Lönnkrogen, en krog mitt ute bland grönskande fält, gårdar och herresäten. 
Ottsjökocken, Lars-Göran Larsson, hade lagat till många goda maträtter som vi alla åt med god aptit och genom sin "matshow" så fick vi många skratt.....
Mätta, belåtna och med smilbanden långt uppe vid öronen, for vi åter genom vårt fina Skåneland tillbaka mot Ängelholm.""

modevisning 25 april 2017

En trevlig kväll då vi hade visning av kläder från Seniorshoppen på Rebbelberga församlingshem. Tre av våra medlemmar agerade modeller och gjorde ett utmärkt jobb för att visa upp ett axplock av kläderna. Det bjöds på snittar, cider och därefter kaffe med lite sött därtill. Sedan var det dags att shoppa loss för alla intresserade .

95 års kalas på Torgträffen 23 april 2017

Det blev fest på vårt söndagscafé när vi firade inte mindre än tre 95-åringar samtidigt!
Melbon, Gullan och Anna-Brita har alla tre har varit medlemmar i många år och det är så roligt att ha så aktiva medlemmar. Stort grattis önskar vi alla i Astma- och Allergiföreningen!!