Styrelsen

Här kan du läsa lite mer om oss i styrelsen. Kontakta oss gärna med dina tankar och idéer angelholm@astmaoallergiforening.se.

Ann-Margret Andersson
Tillförordnad ordförande

Är utbildad livsmedelskemist, men kunde inte arbeta som det eftersom det inte fanns barnomsorg för mina två svårt allergiska barn. Har även själv levt med astma och allergi sedan 4 års åldern. Jag blev då kommunal dagbarnvårdare för allergiska barn och var det i 30 år. Jag gick med i föreningen 1975, har varit kassör och ordförande och har även arbetat aktivt inom länet och förbundet. Påverkansarbete, medlemsvård, måndagsgruppen samt verksamhet för barn och ungdomar är några områden som ligger mig varmt om hjärtat. Är ledamot i Kommunala handikapprådet och ordförande i samarbetsrådet, för alla föreningar som finns på vår mötesplats Torgträffen.

Sonia Persson
Ledamot

Har alltid varit intresserad av föreningsliv och ser det som ett bra sätt att träffa andra. När barnen var små åkte vi runt i hela Skåne med Ängelholms friidrottsförening, ÄIF, och jag har även suttit i ÄIF:s styrelse i tio år. Jag har varit med i vår valberedning och är ny ledamot i styrelsen. Har arbetat på kontor och är numera pensionär. Jag har deltagit på flera av länets resor och tycker att gemenskapen inom föreningen ger mycket, något som jag gärna arbetar vidare med. Jag har tre barn och sex barnbarn. Är känslig för pälsdjur och vissa dofter och har även erfarenhet av andra allergier inom familjen. 


Lotta Johansson
Ledamot

Lotta valdes som ledamot vid årsmötet i februari 2018.
En presentation av Lotta kommer.

Lilly Johnsson
Kassör

Har varit medlem i minst 30 år och engagerad i det mesta inom föreningen. Jag är utbildad under-sköterska och har arbetat som dagbarnvårdare hemma. Är kassör och har tidigare även varit anställd i föreningen. Mat är ett av mina stora intressen. Jag värnar om verksamheten för äldre och tycker att det är något av det roligaste man kan hålla på med. Är gift med Lennart och vi har sex barn och tretton barnbarn som alla är medlemmar i föreningen. Jag har astma och är allergisk mot pollen och har även erfarenhet av andra allergier inom familjen. 

Karin Malmros
Ledamot

Efter ett par års uppehåll i denna styrelse så är jag åter tillbaka. Dock är engagemang  inom föreningslivet är relativt nytt för mig. Men det är en trevlig sysselsättning där den sociala biten är A o O. Tidigare yrken har varit inom service branschen så det ska förhoppningsvis komma till nytta här. Är väldigt glad för att vistas ute i naturen, så det blir många promenader. Har blivit ålagd att sköta hemsida och fb sida som är en ny syssla för mig, så jag hoppas det kommer att gå bra. Varken min son eller jag har någon form av allergi, men man har fått upp ögonen hur samhället ställer sig i allergifrågor. 

Mia Olsson

Sekreterare

Arbetar som personlig assistent och har tidigare jobbat i affär. Jag har bland annat läst marknadsföring och ser styrelsemedlemmarnas olika intressen och erfarenheter som en styrka som vi kan ha stor nytta av. Tycker om djur och natur och att hitta på aktiviteter med barn. Jag är allergisk mot gräs- och björkpollen och har två barn som har celiaki och allergi mot pollen. Genom åren har jag lärt mig mycket om glutenfritt och kan många bra glutenfria recept som jag gärna delar med mig av.

Sylvia Månsson
Ledamot

Mitt intresse av gymnastik och idrott påbörjades redan vid tre års ålder och detta har följt mig genom åren. Sedemera vaknade mitt intresse för yoga och qigong mm. Sedan ett antal terminer tillbaka, så leder jag qigongen, som erbjuds till alla våra medlemmar.
Varken jag, mina barn eller barnbarn har någon form av allergi, men har förståelse för de som har det.