jullunch på torgräffen 20231209

Nu är julen kommen till Torgträffen. Granen klädd, ett julbord fyllt med massor av godsaker och fin julmusik av Haroon, vad mer kan man önska, jo, såklart ett jullotteri . Lotter som gick åt som smör i solsken , ett bord fyllt med fina vinster väntade på de lyckligt lottade . Det blev julallsång där många tog ton och ett musikquiz. Det gissades hejvilt på artister, år och länder. Många rätt till alla våra gäster . Nu så önskar vi er alla en fortsatt fin december och så ses vi åter i januari.

Musikquiz på torgträffen 20231024

En trevlig eftermiddag med musikquiz. "Våra" trevliga musiker Torbjörn och Karl-Otto underhöll oss med gitarr, dragspel sång och vitsar . Trots med lite "fusk" sinsemellan så blev det ändå inte fullpott till någon , men alla gick hem med chokladvinster, några med stora och andra med små . Räkmacka från Maxi och hemmabakade småbröd i pausen, kunde inte bli en bättre eftermiddag .

60 års jubileum på nilssons festvåning i ordenhuset 20231014

Året är 1964, vår förening håller sitt första årsmöte den 13 mars detta år. Föreningen har 60 medlemmar och årsavgiften är 10 kronor. Vår första ordförande, Bertil Jönsson, började på sin post 1963 och nu 60 år senare så har 7 personer hållit i ordförandeklubban genom åren som gått. Arne Persson, Lola Tornered, Anna Karlsson, Ann-Margret Andersson, Pernilla Alm-Ramberg och idag är det Maria Olsson som axlat denna roll.
Vårt 60 års jubileum firades med pompa och ståt på Nilssons festvåning, (https://www.nilssons-skafferi.se) i Ordenshuset i Ängelholm. En stämningsfull fest som länge kommer leva kvar i våra minne. Vi samlades i loungen över ett glass bubbel där bildspel visades från de trevligheter som skett under åren som förflutit. Vi förflyttade oss in till restaurangen där en god tre rätters meny väntade på oss.
 
Sesam och honungsgravad fjordlax på sjögräsbädd
Kalvnoisetter på bädd av rotfruktspuré, brynta skogssvampar, brysselkål,      potatiskaka och cognacsås
Husets cheescake med färska bär
Kaffe och tårta
 
Musikunderhållning hör till ett jubileum, detta hölls av Rönneå Bälgarna, (https://ronneabalgarna.se/) Ingvar, Tomy, Ralf och Jalle. De höll i taktpinnen när vi sjöng ”madavisor” och det drogs vitsar så många skratt ljöd i lokalen.  
 
De fina talen hölls av Ann-Margret Andersson, vår tidigare ordförande och hedersmedlem, Pernilla Alm-Ramberg, tidigare ordförande och sedan 2022 ledamot i förbundets styrelse och vår inbjudna gäst, Jesper Persson som också sitter som ledamot i styrelsen i Stockholm. De delade med sig av historik, höjdpunkter om vår lokala förening och vad som händer i dagsläge och saker som komma ska. Jesper tilldelade oss ett diplom för de många år vi funnits för våra medlemmar.
 
Våra hedersmedlemmar som varit med i många år är Allan och Essy Johansson, Gunnel Thorsson, Elly Melin, Anna och Sven Karlsson, Maj Bergström och Ann-Margret Andersson. Alla kunde inte närvara men vi sänder en hälsning till dem alla.
 
Till er alla som deltog, personalen på restaurangen, spelemännen sänder vi ett stort tack för denna lyckade jubileumsfest.

Munka Grodden Föreläsning på Torgträffen 20230919

Idag blev det en intressant föreläsning från Munka Grodden, ett familjeföretag grundat 1992 av Kenneth och Eva Bendroth. Lovisa och Sabina berättade om groddar (som är frön som börjat gro), skott och mikrogrönt. "Groddar innehåller viktiga enzymer som underlättar vår matsmältning och förmåga att tillgodogöra oss matens näringsämnen". Text från deras broschyr.
Vi fick smaka på många olika sorter med olika karaktärer, allt från milda till starkare smak. Man kan använda de till bla smoothies,smörgåsar, bröd och mycket mer. Besök deras webbplats och få mer inspiration: www.munkagrodden.se
En god smörgås från Maxi blev det efteråt och de som hade groddar över "kryddade" dem med det.

Älgsafari i Markaryd 20230912

"Vår" trevliga busschaufför Mikael rattade oss från Ängelholm i Skåne in i de djupa skogarna utanför Markryd  i Småland där älgsafari väntade på oss. Innan vi tog tåget runt i älgparken så stärkte vi oss med goda älgköttbullar med rediga lingon, pressgurka och hemmalagad mos därtill .
Under tågturen i parken så berättade guiden Jan för oss (med genuin inlevelse) "allt" om älgar och bisonoxar. Älgarna Carola, Runar och Emil är några av älgarna i Parken. Jan lockade fram några så vi kunde mata dem med lövruskor. Många skratt när vi åkte omkring på de kringelkrokiga vägarna. Efter turen så fick även vi lite godsaker i magen, frasiga våfflor är aldrig fel. Mätta, belåtna och mycket mer lärda om skogens konung och bisonoxar så rattade Mikael oss åter till Skåneland.

Måndagsgruppen 20230828

Måndagsgruppträffen har nu också kommit igång. En trevlig kaffestund denna soliga dag

Mingelsöndag 20230827

En trevlig höststart med mingeleftermiddag på Torgträffen.
Som vanligt när vi ses så går ljudnivån upp och det pratas om allt mellan himmel och jord. Med bildspel i bakgrunden från tidigare träffar så mättade vi våra magar med goda godsaker.

Vårutflykt till Kvibille,Slöinge och månstorp 20230517

Tror nog att alla som var med på denna resa kan hålla med om att den blev fulländad.
Dagen började med lite regn innan solen och lite moln följde med oss resten av resan.
Vår trevliga chaufför Jan Pettersson rattade oss genom grönskande landskap i Skåne och in i grannlänet Halland. Han delade även med sig om händelser som skett längs vägen under vår färd till alla våra mål.
Vårt första stopp blev på Kvibille Gästgivaregård där det serverades en god kycklingrätt med en sås som man kunde ätit med sked. Gästgivare Anders Emanuelsson berättade historik om gården som har anor sedan många hundra år tillbaka, minst sedan tidiga 1600 tal. Vi fick även berättat för oss om historiken om orten Kvibille och om tingsplatsen, milstolpe krönt av konungen (klickar ni på bilderna så går det att läsa mer om det).
Då ost också tillverkas i Kvibille, ett av Sveriges äldsta mejerier, så blev det många som gick med kassarna fyllda med godsaker från ostbutiken, en butik som finns inne på Gästgiveriet sedan 2016.
Mätta och belåtna så gick färden vidare mot Slöinge där Sia glass tillverkas. Glass var ju ett måste, även om kaffe och kaka serverats på Gästgivaregården. Här blev det också såklart en del inköp så vi klarar oss under sommaren, lite svalka i magen behövs ju det också.
Färden gick vidare, där Kattegatt följde oss en bit, innan vi styrde kosan in mot inlandet och till Månstorps Gård utanför Laholm. I en vacker lantlig miljö bjöds på goda hembakade kakor och gott kaffe.... blev vi mätta eller mätta?

Musikunderhållning med quiz 20230418

En trevlig vårdag på Torgträffen med musikunderhållning med quiz. Dragspelsorkestern RönneåBälgarn stod för den fina musiken och det kluriga quizet , ingen gick fri från vinst , det blev choklad till oss alla.
I pausen bjöds på goda smörgåsar från Arons .
Samarbete med ABF får inte glömmas bort.

20230411

Åter en lärorik dag där Ole från civilförsvaret lärde ut om HLR - hjärt-lungräddning.
Vi fick kunskaper om hur man hanterar en hjärtstartare och åter träning med 30 - 2 metoden (30 bröstkompressioner 2 inblåsningar).
Vi fick även testa på varandra hur man ska trycka om någon skulle råka ut för luftvägsstopp.

avslutning qigong 20231104

En blomma till Sylvia, ledare för qigongen, på vårens avslutning.

modevisning 20230314

Idag hade vi en trevlig eftermiddag där Ellinor Svensson visade upp fina kläder från seniorshopen. (www.seniorshop.se)
Tack till våra medlemmar Sylvia, Ingrid, Kristina, Göran, Kerstin, Maj och Ingegerd för att ni agerade som mannekänger .
Många shoppade loss och gick ifrån Torgträffen med fina kläder i sina påsar .

civilförsvarsutbildning 20230306

Dagens civilförsvarsutbildning, som Ole höll i, handlade bla om vad som bör finnas i krisberedskapslådan. Att tänka på är vatten, radio o värme samt mat.
I krissituationer är det särskilt viktigt att tänka på hygienen. "Smuts och dålig hygien är grogrund för smitta och sjukdomar". 
Tack till Göran och Christel för bilder och information ni bidraget med .

årsmöte 20230228

Årsmötet 2023, dimman låg tät i arla morgonstund och när kvällen nalkades, men på Torgträffen så var stämningen på topp.
Vår ordförande Maria Olsson välkomnade Liss Böcker, kommunfullmäktige i Ängelholms kommun, att hålla i ordförandeklubban under vårt möte. En ledamot avgick och två nya ledamöter välkomnades och valdes in i styrelsen. Medan vi åt goda smörgåsar från Möllans smörgåsbutik i Helsingborg så stod Haroon för fin bakgrundsmusik. Som vanligt så anordnades ett lotteri med fina vinster, skänkta av medlemmarna, tack . Kvällen avslutades med en trevlig musiktävling där Haroon spelade små sångtrudelutter där årtal, artisters namn och många fler kluriga svar skulle gissas. Fina blombuketter kom från flower house i Båstad.

åreresan vecka 8 2023

Hälsning från Åregänget.

"Tack för en jättehärlig vecka i Åre! En del av oss har varit här många sportlov medan andra var med för första gången - vi längtar redan efter att åka hit igen!
Det har varit en riktig toppenvecka med alla 36 deltagare och chaufförerna Leif och Mikael. Vi har grillat på Södergården, åkt skidor hela dagarna, varit med på musikquizz, bowlat, spelat spel, sett på film, ätit gott och har haft roligt tillsammans.
Jättestort tack Jenny och Jannice för att ni har fixat årets skidresa så bra !"

Tack till Pernilla för text och bilder .

tupperwareparty 20230214.

Idag, på Alla hjärtans dag , så besökte Susanne Ekholm oss för att visa upp och berätta om de många fina och användbara Tupperwareprodukterna.
Efter visningen så bjöds på mumsiga hjärtebullar och vaniljhjärtan.

volontärsamordnare på besök Volontärsamordnare på besök 20230224

Idag hade vi besök av volontärsamordnare Hanna från Ängelholms kommun.
Vi pratade bla om hur ensamheten tar på människor hälsa och välbefinnande. Som volontär så kan vi hjälpas åt att sätta guldkant på tillvaron med en social stund tillsammans.
Om intresse finns att få mer information om att "arbeta" som volontär så anordnar kommunen en träff på Torgträffen den 9 mars kl: 14.00-16.00
Anmäl er till volontärsamordnare Hanna Gustavson som nås genom Ängelholms kommun, växeln 0431 87 000

Bokvikning 20230206

Idag lärde Ulla, en av våra medlemmar, oss om bokvikning. En intressant dag där kreativiteten fick flöda, men det krävdes tålamod i vikandet . Tack till vår medlem Göran, som hoppar in som fotograf lite då och då, för alla fina bilder du tagit.

månadsbingo 20230202

Hälsningar från vårens första trevliga bingoträff.

20230109 fastlagsmåndag

Idag hoppade en av våra medlemmar in som "fotovikarie". Tack Göran för de fina bilder du tog från vårens första "måndagsgruppsträff" . De njöt av goda fastlagsbullar innan det blev bla kortspel.