bilder från 2018

Nyårsrevy och gott på Torgträffen 20 januari 2018

Det var ett stort gäng från föreningen som möttes upp på Revyteatern i Ängelholm.
Det bjöds på en fartfylld, humoristisk  nyårsrevy. 
Fin sång och dans varvades med massor av roliga sketcher. 
Laddade med kaffe och godbit i pausen, fick skrattmusklerna åter ta vid i andra akten. 
Torgträffen tog sedan emot med en god landgång i trevlig samvaro 

SKIDRESA ÅRE 17 - 24 februari 2018

En solig och fin gemensam vintervecka där det blev många åk i de fina backarna. Grillkväll, badkväll och föreläsning stod också på agendan.

Årsmöte med madaroarna 27 februari 2018

Tack till alla våra medlemmar som kom till vårt årsmöte där Madaroarna bjöd på många goa skratt efter att vi avtackade Pernilla efter tre år som ordförande och där Ann Margret valdes som tillförordnad ordförande på ett år. Vi fick även tre nya styrelseledamöter: Lotta Johansson, Karin Malmros och Sylvia Månsson. Karin och Sylvia har varit med tidigare i styrelsen och Lotta är helt ny - välkomna alla tre! Sedan var det dags för lotterier... och "mad"...

provsmak av italien på torgträffen 20 mars 2018

"Tema Italien - ost och vinprovning" stod på agendan denna dag. 
Ett 40 tal medlemmar dök upp på denna smak- och informationsrika "resa" till Italien som leddes av 
Johan från Ostbutiken (www.ostbutiken.com), som delade med sig av sina kunskaper om alla dess sorter som bjöds .
Det dukades upp otroligt många goda sorter. Milda till starka, färskostar till hårdostar som var gjorda av mjölken från får, get eller ko och vissa sorter tillsatta med olika smaker, bla tryffel.
"Burrata, La Tur, Tallegio, Pecorino Sardo, Parmegiano Reggiano, Moliterno Tartufo, Ubriaco - Birra Rossi, Toma Blue, Basajo" är namnen på alla ostar.
Det kallskurna: Prosciutto di Parma, Breasola / Coppa Antico, Salami. 
Det vita-, röda- och dessert vinet som han rekommenderade och bjöd på till de olika delikatesserna, passade ypperligt till. 

Ikea museet i älmhult 21 april 2018

En uppskattad heldagsutflykt till Älmhult och IKEA´s första varuhus som öppnade upp sina portar 1958. När ett nytt större varuhus byggdes så återskapades ursprungsbyggnaden till ett väl sevärt museum. Man får uppleva årtionde av nostalgi gällande inredning av våra hem. Citat tagit ur broschyren: " ...tar dig med från starten hemma på Ingvar Kamprads gård i Agunnaryd, till det första varuhuset i Älmhult och vidare ut i världen". Två av bilderna är upp och ned ...och så ska de vara, inredningen hänge i taket. 
Lunch och shopping på varuhuset hann vi också med.

söndagscafé en solig vårdag på torgträffen 22 april 2018

Vårutflykt till Össjö kyrka, Yllefabriken i klippan, café Systrarna i gränden
18 maj 2018

Sköna 18:e Maj 2018, välkomnade oss med stor sol på vår Vårutflykt . 
Eva Thorén guidade tog oss på en historisk resa från forntiden in i framtiden. Från portalen i väster till Koret i öster där det fyrkantiga dopfunt står (tillverkat av Mörrarpsmästaren), båda i sandsten, som härstammar från 1100- talet. De två gravstenarna med dess fina budskap och berättelser de gavs. Korets blåa färg som återskapats och tyger från Rom som syddes upp av nunnor i Danmark och lillklockan daterat 1506.
Bussen tog oss vidare till Yllefabriken i Klippan där vi fick intressant information och berättelse från när fabriken grundades 1879 till nutid. Ord från deras sida "Vår filosofi är att kombinera svensk design med vår långa tradition av textilt kunnande." Så klart så gick många av oss hem med fina textiler i våra påsar. 
Sist men inte minst så blev det go´fika på "Systrarna i gränden" och tack till Starbussar som tar oss runt på våra olika utfärder.

Restaurangbesök på hummerhuset i ängelholm 26 juni 2018

 Här kommer några bilder från vårens restaurangbesök. Detta år bjöds det på god mat på Hummerhuset i Ängelholm. Har fått mig berättat att det var en trevlig kväll bland glada vänner.

Skåne läns resa till rostock 6 - 9 augusti 2018

Den 6 - 9 augusti så anordnade Astma och allergiföreningen i Skåne län en rekreationsresa till Rostock,Tyskland. 
Vår medlem Siv Jönsson delar med sig av sina bilder från den trevliga resan. 
Bilder bl a från Steintor, Marienkirche, den underbara stranden där det kostar att bada, men man kan beskåda den och de fina "solstolarna" från bryggan Ostseebad WUSTROW. Även ett besök på Karls Erlebnis-Dorf "jordgubbsparadiset" i Tyskland (text från internet "En blandning av Bondens marknad, Skara sommarland och Ullared") + många fler sevärdheter. Tack Siv för bilderna 

Mingel på torgträffen 26 augusti 2018

Trevligt att så många slöt upp till vårt mingel på föreningen. Verkade vara uppskattad av gästerna . Efter lite gott i magen så informerade vår ordförande om höstens alla kommande aktiviteter.

mångfaldskarnevalen i ängelholm 1 september 2018

Vår förening, liksom många andra, gick med i mångfaldskarnevalen i Ängelholm .. Underhållningen på Stortorget blev en fin gemenskap människor emellan .

Föreläsning astma och allergi hos barn och ungdomar 18 september 2018

Tack till allergiläkaren Hampus Kiotseridis och allergikonsulten Therese Sterner som höll en uppskattad föreläsning om astma och allergi hos barn och ungdomar. 
Föreläsningen vände sig främst till personal inom Ängelholms skolor, men var även öppen för allmänheten. Förutom fakta och information om senaste forskningen fick vi många tips och idéer om hur vi tillsammans kan göra så att det blir bättre för barn och ungdomar.  

sjöbo kaffestuga, kivik, ingelstads kalkon, trästället i skyrup 2 oktober 2018

Åter en fin utflykt med föreningen .
Vår trevliga chaufför/guide, Uffe från Starbussar, rattade runt oss, 28 medlemmar, på denna fina heldagsutflykt via småvägarna genom höstliga Skåne. 
Nästan vid varje ort vi passerade så hade Uffe något trevligt/roligt  att berätta. 
Sjöbo kaffestuga, Kivik, Ingelstadskalkon och Trästället i Skyrup var våra huvudstopp.
Årets äpple tavla föreställer Stenshuvud/Hanöbukten och har fått namnet "Hjärtat i äppelriket" 
Skapad av Emma Karp Lundström och är gjord av 12 olika äpplesorter, 40 000 äpplen och den är 108 kvm stor .
Mätta och belåtna med allt gott som bjöds, och allt vi såg så klart, så får vi nu visa lite axplock från resan

Bowling 3 november 2018

En eftermiddag fylld av poängjakt .. och tävlingsanda . Vem fick flest strike och spärr? Spelade inte så stor roll .. Vi kämpade tappert för att sedan avnjuta en god taco buffé 

julutfärd lilla böslid 16 november 2018

Tänk vad en vacker solig dag gör att en utflykt blir ännu trevligare. Ett uppskattat återbesök på julmarknaden i Lilla Böslid. Det bjöds på kaffe och nygräddade våfflor efter shopping av tomtar, ostar och mycket mer.

Jul på liseberg med länet i skåne 24 november 2018

Med dessa vackra bilder, tagna bla av MattiasThilfalk, en av våra medlemmar, så vill vi tacka länet i skåne som anordnade denna trevliga Lisebergsresa för oss medlemmar. 
En kylig men en fin novembermorgon så blev vi upphämtade utanför polishuset i Ängelholm. Blev många juliga upplevelser på det utsmyckade nöjesstället.  

Julmat på Carl Fredrik Skälderviken 2 december 2018

Första advent och första ljuset tänds, vad passar då inte bättre med god julmat tillsammans med närmre 40 av våra medlemmar . Med ett axplock av bilder så sänder vi julhälsningar till er alla .

avslutning söndagskaféet på Torgträffen 9 december 2018

Vi blev många "snackesamma" medlemmar som slöt upp på säsongens sista trevliga söndagscafė. 
För att fira lite extra så bjöds det på tre fina, goda små smörgåstårtor till var och en . Lax, räkor och rostbiff är ju inte helt fel .

lussefika på torgträffen 15 december 2018

Det blev en trevlig em med mycket skratt och prat. Det bjöds på lussefika, ☕, lottförsäljning och (spontan) allsång   eftersom vårt luciatåg blev inställt pga sjukdom